Adam, Sara och Therese

Vi är tre studenter som pluggar till sjuksköterska på Luleå tekniska universitet. Här får ni följa oss under vår praktik som vi gör på den norra sidan av Island i staden Akureyri. Under en månads tid kommer vi fördjupa oss och titta närmare på Islands äldreomsorg.

Mývatn

Publicerad 2015-06-03 21:52:00 i Allmänt,

En bildbomb från Mývatn! Låter mest bilderna tala för sig själva. Men vi tog i alla fall hyrbilen ut dit vilket tog ca 1 timme att köra. På vägen dit stannade vi vid Goðafoss som är ett väldigt fint och stort vattenfall, sen fortsatte vi mot Mývatn. För er som inte vet så är det en känd sjö med ett mycket rikt fågelliv. Runt omkring själva sjön fanns det andra olika turistattraktioner att besöka. Vi besökte alltså bland annat lavakreationer från vulkanen Hverfell och naturbadet med ca 40-gradigt vatten. På de senaste bilderna ser ni en sjö med 50-gradigt vatten där det var förbjudet att bada.
 
Flygresan hem gick bra, vi var väldigt trötta när vi kom fram då det endast blev någon timmes sömn på flygplanet. Nu är vi i alla fall hemma och har nyss fått "sommarlov", och snart börjar sommarjobben för oss! Håll utkik här för trots att äventyret är över så tänkte vi lägga ut lite bilder från Reykjavik. Vi hörs! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela