Adam, Sara och Therese

Vi är tre studenter som pluggar till sjuksköterska på Luleå tekniska universitet. Här får ni följa oss under vår praktik som vi gör på den norra sidan av Island i staden Akureyri. Under en månads tid kommer vi fördjupa oss och titta närmare på Islands äldreomsorg.

Äntligen framme!

Publicerad 2015-05-03 00:11:00 i Allmänt,

Det har varit en lång resa men äntligen är vi framme uppe i Akureyri. Det har varit en dag med flera timmars resande. Vi började dagen med en god hotellfrukost och åkte sedan in till Arlanda. 14.20 gick vårt flyg till Keflavik. Flygresan tog ca 3 timmar men kändes ganska lång. Väl framme i Keflavik efter vi fått vårat bagage så började vi leta efter den nya in-checkningen som skulle ta oss upp till Akureyri. Efter att vi frågat runt så får vi reda på att vi är på fel flygplats, den andra flygplatsen ligger inne i själva Reykjavik. Då blev det snabba puckar. 30-40 minuter tog det att åka till nästa flygplats och vi hade inte mycker tid att förlita oss på innan nästa flyg gick. Så snabbt in i en taxi. 35 minuter och 14 000 isk senare så var vi framme vid rätt flygplats. Då kunde vi andas ut vi hade hunnit! Det hade blivit en rejäl stor förlust om vi hade varit tvungen att boka nytt flyg till dagen efter + boende en natt. 
 
Med ett litet plan så fortsatte resan och 18.30 isländsktid (20.30 svensk tid) landade vi här uppe i norr. Tog en taxi till Akureyri hostel och här är vi nu i en stor stuga. Vi kommer nog trivas bra här i en månad. Då vi kom hit så sent så hade nästa allt stängt och det var svårt att hitta glutenfri mat. Men vi har nu fått i oss lite mat och ska snart gå och lägga oss för att orka utforska staden lite mer imorgon.

Man förstår även varför vi fått tips om att ta med vindtäta kläder, det blåser iskalla vindar här! 
 
 
 /Therese

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela