Adam, Sara och Therese

Vi är tre studenter som pluggar till sjuksköterska på Luleå tekniska universitet. Här får ni följa oss under vår praktik som vi gör på den norra sidan av Island i staden Akureyri. Under en månads tid kommer vi fördjupa oss och titta närmare på Islands äldreomsorg.

Whale watching

Publicerad 2015-05-10 00:35:00 i Allmänt,

Whale watching!
 
I helgen har vi alla tre haft ledigt från praktiken. Så igår ställde vi oss alltså frågan: "Vad ska vi göra idag?"
Vi satt och kollade igenom allt från att bowla till att fara och kolla på valar. Vi valde sedan att gå förbi båten Ambassador och whale watching för att kolla lite nämre på det alternativet. Det slutade med att vi köpte biljetter och hade stora förväntningar på turen. Detta var dock första turen för i år så det resulterade i lite mindre valar än förväntat. Den första timmen trodde vi att det var kört, vi hade endast sett skymten av en val och en delfin på långt håll. Men efter en stund hittade vi en val som visade sig ett flertal gånger och fick se flera valar på hyfsat nära håll flera gånger! Min mobilkamera fångade tyvärr inte det på bild...
 
Som vi säkert nämnt tidigare så blåser det ganska kallt här på Island, men ute på vattnet kändes vindarna 100 gånger värre, så efter ett tag kom en av killarna i personalen och gav oss filtar. Turen som varade i 3 timmar var ändå väldigt rolig. Trots att man ofta såg valarna på rätt så långt håll så var det riktigt spännande, kan inte riktigt förstå att de lever så stora djur i vattnet, dom är ju enorma! Jag rekommenderar verkligen att göra detta om man åker till Island. 
 
Det är ett grått Island ni ser, men med en otrolig natur! Vi har hört att vädret ska vända nu till veckan, så det hoppas vi på. Lite sol skulle inte skada någon, för detta snöande och blåsande klarar man sig utan :) 
 
Nästa fråga "Vad ska morgondagen bjuda på?".. det återstår att se! /Adam & Therese 

Kommentarer

Postat av: Malin Henriksson

Publicerad 2015-05-10 19:58:22

Hej!

Härligt att se att ni tar tillvara på möjligheterna till aktiviteter på Island! Ska bli spännande att följa vad ni hittade på "idag" :) Hoppas ni får bättre väder också!

Mvh
Malin

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela